Vietnam War Quiz:
1968

The answers appear after the last question, number 10.

1. In January, he told U.S. that he would not stop American forces from pursuing Viet Cong over the Cambodian border.

a. Sihanouk
b. Lon Nol
c. Le Duc Tho

2. Seized by North Korea on January 23.

a. USS Maddox
b. USS C. Turner Joy
c. USS Pueblo

3. Tet Offensive began when?

a. January 3
b. January 30
c. February 14

4. He succeeded McNamara as secretary of defense.

a. Dean Rusk
b. Henry Kissinger
c. Clark Clifford

5. This New York senator announced his candidacy for president in March.

a. Robert Kennedy
b. Eugene McCarthy
c. Teddy Kennedy

6. Who replaced Westmoreland in Vietnam?

a. Thomas Moorer
b. Creighton Abrams
c. Frederick Weyand

7. This leader was assassinated on April 4.

a. Ho Chi Minh
b. Robert Kennedy
c. Martin Luther King, Jr.

8. The Democrats nominated Hubert Humphrey for president in what city?

a. Chicago
b. Miami
c. Atlantic City

9. He was chosen by Nixon as national security adviser.

a. Benjamin Spock
b. Lewis Walt
c. Henry Kissinger

10. American troop strength in Vietnam at year-end was what?

a. 540,000
b. 100,000
c. 36,000

VietnamWar.net (Home)

Vietnam War Quiz (index)

Answers: 1-a, 2-c, 3-b, 4-c, 5-a, 6-b, 7-c, 8-a, 9-c, 10-a

VietnamWar.net
http://www.vietnamwar.net