Vietnam War Quiz:
Acronyms 2

What do the acronyms stand for?
The answers appear after the last question, number 10.

1. FRI

a. friendly initiated incident
b. Federal Regional Institute
c. fake radar incident

2. JUSPAO

a. Joint United States Pacific Army Office
b. Joint United States Pentagon Allied Organization
c. Joint United States Public Affairs Office

3. LAW

a. light antitank weapon
b. local army weapons
c. logistical aerial weapon

4. MAAG

a. Mission Agency for Allied Groups
b. Military Assistance and Advisory Group
c. Military Advisory Allied Group

5. MACV

a. Mission Advisory Combined Veterans
b. Military Assistance Command, Vietnam
c. Mobile Advisory Command, Vietnam

6. MASH

a. Medical Army Surgical Hospital
b. Mission Allied Surgical Hospital
c. Mobile Army Surgical Hospital

7. MEDCAP

a. Medical Civil Action Program
b. Medical Capital
c. Mission Combined Action Platoon

8. NORS

a. nobody on radar station
b. National Organization of Regional Soldiers
c. not operationally ready support

9. PACOM

a. Pacification Command
b. Pacific Command
c. Pentagon Action Commmand of the Military

10. ROK

a. Republic of Korea soldiers
b. remain on KP
c. Regional Office of Korea


VietnamWar.net (Home)

Vietnam War Quiz (index)


Answers: 1-a, 2-c, 3-a, 4-b, 5-b, 6-c, 7-a, 8-c, 9-b, 10-a


VietnamWar.net
http://www.vietnamwar.net