Vietnam War Quiz:
Acronyms

What do the acronyms stand for?
The answers appear after the last question, number 10.

1. AID

a. Army Intelligence Division
b. Assault In Development
c. Agency for International Development

2. ARVN

a. Army of the Republic of Vietnam
b. Agency for Readiness, Vietnam
c. American Radar Vietnam Network

3. BAR

a. Battalion Artillery Rounds
b. Browning automatic rifle
c. Bad Arrest Record

4. CENTO

a. Central Treaty Organization
b. Combined Enlisted Troops Organization
c. Civilian Engineers Task Force Organization

5. CINCPAC

a. Combat Infantry Center, Pacific
b. Commander in Chief, Pacific
c. Central Intelligence Center, Pacific

6. CONUS

a. continental United States
b. Central Office Network, United States
c. Communist National United Scouts

7. CORDS

a. Command Region Division Section
b. Civil Operations and Rural Development Support
c. Combat Rok Division Section

8. DEROS

a. date eligible for return from overseas
b. Defense of the Republic of South Vietnam
c. Delta Eagle Roger Office, Saigon

9. DRAC

a. Delta Regional Army Corps
b. Danang Regional Assist Command
c. Delta Regional Assistance Command

10. FAC

a. Four Army Corps
b. Forward air controller
c. French Army Commander


VietnamWar.net (Home)

Vietnam War Quiz (index)


Answers: 1-c, 2-a, 3-b, 4-a, 5-b, 6-a, 7-b, 8-a, 9-c, 10-b


VietnamWar.net
http://www.vietnamwar.net