Vietnam War Quiz:
Ambassadors

The answers appear after the last question, number 10.

1. South Vietnamese Ambassador to the United States from 1966 to 1972.

a. Bao Dai
b. Gia Long
c. Bui Diem

2. U.S. Ambassador to South Vietnam, 1957 - 1961.

a. Elbridge Durbrow
b. Dean Acheson
c. George Ball

3. This U.S. ambassador to South Vietnam served two terms, 1963 - 1964 and 1965 - 1967.

a. Chester Bowles
b. Henry Cabot Lodge
c. McGeorge Bundy

4. An early supporter of Diem, he later became ambassador to Japan.

a. Mike Mansfield
b. William Bundy
c. Frank Church

5. Last American ambassador to South Vietnam.

a. Ellsworth Bunker
b. Clark Clifford
c. Graham Martin

6. This diplomat from Virginia was appointed ambassador to South Vietnam in 1961.

a. John Foster Dulles
b. Frederick Nolting
c. Morton Halperin

7. Johnson appointed him to head the embassy in Saigon in 1964.

a. Maxwell Taylor
b. Paul Harkins
c. W. Averell Harriman

8. Born in 1894, he was the American ambassador to South Vietnam from 1967 to 1973.

a. Roger Hilsman
b. Ellsworth Bunker
c. George Kennan

9. This U.S. ambassador played a key role in the overthrow of the Diem regime.

a. Edward Lansdale
b. Charles Ogburn
c. Henry Cabot Lodge

10. A U.S. ambassador to South Vietnam, he also headed up the embassies in Thailand and Italy.

a. Graham Martin
b. Arthur Radford
c. Dean Rusk


VietnamWar.net (Home)

Vietnam War Quiz (index)


Answers: 1-c, 2-a, 3-b, 4-a, 5-c, 6-b, 7-a, 8-b, 9-c, 10-a


VietnamWar.net
http://www.vietnamwar.net