Vietnam War Quiz:
U.S. Generals

The answers appear after the last question, number 11.

1. He commanded the Fleet Marine Force, Pacific from 1964 to 1968.

a. Victor Krulak
b. Lucien Conein
c. George Patton, Jr.

2. This Vietnam Vet served as secretary of state in the Reagan administration.

a. Robert Mueller
b. Melvin Laird
c. Alexander Haig

3. The general in charge of military advisory mission to South Vietnam in 1963.

a. William Westmoreland
b. Paul Harkins
c. David Willson

4. Chief of staff of army who strongly opposed American involvement in Vietnam during Eisenhower's presidency.

a. Ramsey Clark
b. Matthew Ridgway
c. Mark Clark

5. Kennedy's favorite general.

a. William Colby
b. Maxwell Taylor
c. Chiang Kai-Shek

6. President Johnson appointed him ambassador to South Vietnam in 1964.

a. Maxwell Taylor
b. William Sloan Coffin
c. Daniel Berrigan

7. He headed the American delegation at 1954 Geneva Conference.

a. Bob Hope
b. Walter Bedell Smith
c. George Bush

8. Head of military advisory mission to Vietnam from 1964 to 1968.

a. John Foster Dulles
b. Robert Cushman
c. William Westmoreland

9. Chairman of joint chiefs of staff, 1964 - 1970.

a. Earle Wheeler
b. James Forrestal
c. Paul Ely

10. He headed Military Assistance Command, Vietnam in July 1968 when Westmoreland left.

a. Douglas Dillon
b. Creighton Abrams
c. Wallace Greene

11. This general became the MACV commander in 1972.

a. Frederick Weyand
b. Grayson Kirk
c. Cyrus Vance


VietnamWar.net (Home)

Vietnam War Quiz (index)


Answers: 1-a, 2-c, 3-b, 4-b, 5-b, 6-a, 7-b, 8-c, 9-a, 10-b, 11-a


VietnamWar.net
http://www.vietnamwar.net