Vietnam War Quiz:
Ho Chi Minh

The answers appear after the last question, number 10.

1. In 1912, Ho Chi Minh left Vietnam and did not return for how many years?

a. 5
b. 30
c. 10

2. Where in America did he live for a year?

a. Pittsburgh
b. Lincoln, Nebraska
c. Brooklyn

3. During World War II, Ho cultivated a relationship with what country?

a. Japan
b. United States
c. Germany

4. What did he declare on September 2, 1945?

a. War with the United States
b. War with China
c. Vietnamese independence

5. Ho formed what in 1950?

a. Democratic Republic of Vietnam
b. NATO
c. SEATO

6. His forces defeated the French where in 1954?

a. Danang
b. Dien Bien Phu
c. Saigon

7. When did Ho organize the National Liberation Front or Vietcong?

a. 1960
b. 1945
c. 1932

8. What two groups did he help finance and supply?

a. MACV and CAG
b. Banh Da and Banh Chunq
c. Pathet Lao and Khmer Rouge

9. When did Ho Chi Minh die?

a. September, 1969
b. October, 1965
c. April, 1975

10. What South Vietnamese city was renamed to memorialize him in 1975?

a. Saigon
b. Hanoi
c. Dalat


VietnamWar.net (Home)

Vietnam War Quiz (index)


Answers: 1-b, 2-c, 3-b, 4-c, 5-a, 6-b, 7-a, 8-c, 9-a, 10-a


VietnamWar.net
http://www.vietnamwar.net