Vietnam War Quiz:
Quotations

Choose the correct person for each quote.

The answers are after the last quote, number 11.


1. "You can kill ten of my men for every one I kill of yours, but even at those odds, you will lose and I will win."

a. Dwight Eisenhower to the VC, 1951
b. Madame Ngo Dinh Nhu to the French, early 1940s
c. Ho Chi Minh to the French, late 1940s


2. "Tell the Vietnamese they've got to draw in their horns or we're going to bomb them back into the Stone Age."

a. John Kennedy, Oct. 1963
b. Gen. Curtis LeMay, May 1964
c. Richard Nixon, Sept. 1964


3. "We are not about to send American boys nine or ten thousand miles away from home to do what Asian boys ought to be doing for themselves."

a. Barry Goldwater, Nov. 1964
b. Harry Truman, Jan. 1965
c. Lyndon Johnson, Oct. 1964


4. "I see light at the end of the tunnel."

a. Walt W. Rostow, National Security Adviser, Dec. 1967
b. Ho Chi Minh, Oct. 1968
c. Margaret Mitchell, Jan. 1966


5. "I'm not going to be the first American president to lose a war."

a. Franklin Roosevelt, Nov. 1963
b. Teddy Roosevelt, May 1954
c. Richard Nixon, Oct. 1969


6. "This war has already stretched the generation gap so wide that it threatens to pull the country apart."

a. Sen. Robert Kennedy, May 1968
b. Sen. Frank Church, May 1970
c. Martin Luther King, April 1968


7. "We believe that peace is at hand."

a. Henry Kissinger, Oct. 1972
b. Walter Cronkite, Feb. 1968
c. Daniel Berrigan, Dec. 1969


8. "You have my assurance that we will respond with full force should the settlement be violated by North Vietnam."

a. Spiro Agnew in a letter to Jane Fonda, May 1972
b. Daniel Ellsberg in a letter to George Bush, June 1974
c. Richard Nixon in a letter to President Thieu, Jan. 1973


9. "If the Americans do not want to support us anymore, let them go, get out! Let them forget their humanitarian promises!"

a. Nguyen Van Thieu, April 1975
b. Tran Van Don, March 1974
c. Nguyen Ngoc Loan, May 1975


10. "Today, America can regain the sense of pride that existed before Vietnam. These events, tragic as they are, portend neither the end of the world nor of America's leadership in the world."

a. Graham Martin, June 1975
b. Richard Nixon, Aug. 1974
c. Gerald Ford, April 1975


11."It's time that we recognized that ours was in truth a noble cause."

a. Ronald Reagan, Oct. 1980
b. Bill Clinton, Nov. 1994
c. Dan Quayle, Feb., 1989


VietnamWar.net (Home)

Vietnam War Quiz (index)


Answers: 1-c, 2-b, 3-c, 4-a, 5-c, 6-b, 7-a, 8-c, 9-a, 10-c, 11-a


VietnamWar.net
http://www.vietnamwar.net