Vietnam War Quiz:
South Vietnamese Leaders

The answers appear after the last question, number 10.

1. Ambassador to the United States from 1966 to 1972.

a. Phan Van Dong
b. Bui Tin
c. Bui Diem

2. Head of the South Vietnamese government in April 1975.

a. Doung Van Minh
b. Gia Long
c. Ho Chi Minh

3. Overthrown and murdered by his generals in 1963.

a. Hoang Duc Nha
b. Le Duan
c. Ngo Dinh Diem

4. Oldest of the Ngo brothers and archbishop of Hue.

a. Ngo Dinh Thuc
b. Ngo Dinh Nhu
c. Ngo Dinh Can

5. Prime minister of South Vietnam from 1965 to 1967.

a. Le Duc Tho
b. Nguyen Cao Ky
c. Le Loi

6. He became president of South Vietnam in 1967.

a. Le Thanh Tong
b. Minh Mang
c. Nguyen Van Thieu

7. Last emperor of Vietnam.

a. Ngo Dinh Diem
b. Bao Dai
c. Tri Quang

8. He rejected the elections prescribed under the 1954 Geneva agreement.

a. Ho Chi Minh
b. Vo Nguyen Giap
c. Ngo Dinh Diem

9. This person was born Tran Le Xuan.

a. Madame Ngo Dinh Nhu
b. Tu Duc
c. Trung Trac

10. General who became prime minister in January 1964.

a. Xuan Thuy
b. Nguyen Khanh
c. Trung Nhi


VietnamWar.net (Home)

Vietnam War Quiz (index)


Answers: 1-c, 2-a, 3-c, 4-a, 5-b, 6-c, 7-b, 8-c, 9-a, 10-b


VietnamWar.net
http://www.vietnamwar.net